Wyprodukowany z najlepszych składników: Ten włoski makaron wytwarzany jest z wysokiej jakości semoliny z pszenicy durum i regionalnych surowców. Ziarno uprawiane jest w pobliskiej Kalabrii, bez sztucznych dodatków i produkowane z dbałością o szczegóły.
To wyraz kalabryjskiego rzemiosła – rzadki specjał wytwarzany w całości ręcznie, niespotykany w żadnym makaronie produkowanym przemysłowo. Prawdziwy rarytas wśród włoskich makaronów z Włoch.
Firma rodzinna: Makaron wytwarzany jest w małej, rodzinnej fabryce Pastificio Gioia w Kalabrii, gdzie każdy etap produkcji odbywa się ręcznie i zgodnie z tradycyjnymi metodami – starannie przygotowywany dla autentycznego smaku.
Kawałek Kalabrii na Twoim talerzu – autentyczny, ręcznie robiony i niepowtarzalny.
Pastificio Gioia to coś więcej niż tylko makaron – to wyraz kalabryjskiego rzemiosła. Ten rzadki specjał wytwarzany jest z najwyższą starannością w małej, rodzinnej fabryce w Kalabrii.
W fabryce Pastificio Gioia wszystkie produkty są wytwarzane ręcznie, wyłącznie z regionalnych składników i bez sztucznych dodatków. Każde opakowanie to autentyczny kawałek Włoch, który wzbogaci Twoją kuchnię.
Makaron o smaku bergamotki powstaje w wyniku dodania do ciasta (semoliny z pszenicy durum i wody) olejków eterycznych z bergamotki. Owoc cytrusowy o niezwykłych właściwościach prozdrowotnych, nazywany jest „zielonym złotem Kalabrii”. Już po ugotowaniu Paccheri z bergamotką są niezwykle orzeźwiające, dlatego najlepiej komponują się z lekkimi sosami i przyprawami na bazie ryb.
Polecamy również przepis z łososiem, śmietaną i wódką.
Makarony rzemieślnicze, ciągnione na brązie i suszone w niskiej temperaturze.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
Średnie wartości odżywcze na 100 gr: Wartość energetyczna 1241,8 kj, 295,64 kcal; Tłuszcz 1,49 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,38 g; Węglowodany 62,04 g, w tym cukry 0,87 g; Białko 10,48 g; Sól 0,003 g.